Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Wat is anale seks: do’s & don’ts voor de eerste keer in 1 minuut

Je bent niet de enige die nieuwsgierig is naar wat anale seks is. Het lijkt soms zelfs of er een taboe op zit op ‘het anaal doen’. En door sommigen wordt er lacherig gedaan met grapjes als het ‘nemen van de achterdeur’. Maar uit onderzoek is naar voren gekomen dat 1 op de 3 vrouwen tussen de 19 en 44 jaar minstens één keer anale seks heeft geprobeerd. Het wordt dus een stuk vaker gedaan dan dat er over wordt gepraat.

We hoeven waarschijnlijk geen antwoord te geven op de vraag “wat is anale seks”. Maar mocht je anaal willen proberen dan lees je in deze blog wel alles over de voorbereiding op de eerste keer anaal en wat de dingen zijn die zeker moet doen en wat beter vermijden. Kortom, alles wat je moet weten over anale seks. Met deze anale seks tips zorg je dat je eerste anale seks ervaring geweldig wordt.

Wat is anale seks?

Anale seks is een seksuele handeling waarbij de anus wordt betrokken. Het kan een nieuwe vorm van intimiteit en plezier bieden voor stellen die hun seksuele repertoire willen uitbreiden. Bij anale seks wordt de anus gestimuleerd door middel van penetratie met een vinger, speeltje of penis.

Het is belangrijk om langzaam en voorzichtig te beginnen, met voldoende glijmiddel en communicatie tussen partners. Hoewel anale seks voor sommigen plezierig kan zijn, is het niet voor iedereen. Het is essentieel om te luisteren naar je eigen lichaam en grenzen te respecteren.

Als je nieuwsgierig bent naar anale seks, is het belangrijk om je goed te informeren over de juiste technieken en veiligheidsmaatregelen.

Over de eerste keer: het zou geen pijn moeten doen.

Anale seks zal zeker in het begin vreemd aanvoelen. Het is dan ook een andere ervaring dan gewone vaginale seks. Maar, wanneer je het goed doet, dan zou het in ieder geval geen pijn moeten doen.

Een van de belangrijkste anale seks tips: vergeet zeker geen glijmiddel wanneer je anaal uitprobeert. Belangrijk, want in tegenstelling tot de vagina maakt de anus geen eigen natuurlijk glijmiddel aan bij seksuele opwinding. Voor anale seks kun je het beste kiezen uit een glijmiddel op basis van siliconen. Dat is namelijk dikker en droogt niet op, zoals een glijmiddel op waterbasis dat wel doet.

Sommigen zijn bang dat anale seks de boel daarachter uit zal rekken met incontinentie als gevolg. Maar wees gerust dat zal niet gebeuren. De anus rekt genoeg uit om plaats te bieden aan een penis of een seksspeeltje, eigenlijk net zoals dat omgekeerd ook gebeurd in het geval van stoelgang. Daarna veert alles weer terug in de originele vorm.

Anale seks kán een orgasme geven

Hoewel de kans kleiner is dan bij stimuleren van de clitoris of penis; ook anale seks kan zorgen voor een orgasme. Bij mannen gaat dat wel gemakkelijker. De prostaat is al gevoelig en deze kan goed worden gestimuleerd worden via de anus. Seksspeeltjes kunnen nét dat beetje extra stimulatie geven. Soms zelfs dubbele stimulatie, in het geval van deze anaal vibrator.

Maar ook vrouwen kunnen een anaal orgasme krijgen. De anus heeft veel gevoelige zenuwen en spieren die weer gelinkt zijn aan het vrouwelijke geslachtsorgaan. Mocht dat orgasme door anale seks niet lukken, dan hoef je jezelf daar niet de schuld van te  geven. Veel vrouwen kunnen heel goed een orgasme krijgen door stimulatie van de clitoris, maar een stuk minder vrouwen lukt dat anaal. Veel oefenen dus.

Begin altijd rustig

Wil je de eerste keer anaal proberen, dan kun je dat het beste doen nadat je al een hoogtepunt hebt bereikt. Je lichaam is dan al ontspannen en klaar voor deze vorm van seks. Wil je het rustig opbouwen, dan kun je samen een douche nemen. Laat je partner het gebied masseren met een ingezeepte vinger.

Experimenteren onder de douche zorgt bovendien dat je schoon bent in die regio. Een veelgehoorde vrees bij beginners met anale seks is dat het een vieze bende wordt. Maar daar hoef je jezelf niet echt zorgen over te maken. Zeker na het doen van een grote boodschap hoeft je niet bang te zijn voor restjes. De ontlasting zit namelijk veel dieper in het lichaam en komt niet in contact met een vinger, penis of anaal seksspeeltje.

Het enige wat je nodig hebt, is het doen van een grote boodschap, water en zeep gebruiken. Een klysma kan, maar is ingewikkeld en – zo zeggen de deskundigen – kan je darmslijmvlies en anus irriteren. Wil je zorgen dat de boel extra schoon is als voorbereiding op anale seks, dan kun je eventueel een anale douche gebruiken.

Communiceer

Het is een goed idee om anale seks te bespreken met je partner. Om het verrassingseffect te vermijden, kun je dat het beste doen voordat de kleren uit zijn. Je kunt zelfs een codewoord afspreken dat de sekspartij abrupt doet stoppen. Bij voorkeur een woord dat helemaal niets met seks te maken heeft, zoals “rood”, uit het stoplichtsysteem dat vaak bij BDSM wordt gebruikt. Je kunt namelijk niet zien of horen of je partner kreunt van genot of pijn. Een codewoord zorgt er in ieder geval dat jullie op één lijn zitten tijdens de daad.

Gebruik een condoom bij anale seks

Zelfs wanneer je één partner hebt is het een goed idee om een condoom te gebruiken wanneer je kontseks hebt. Daar zijn een paar goede redenen voor. In de eerste plaats zorgt een condoom voor minder wrijving en daardoor een zachtere / soepeler penetratie en dus een betere ervaring. Daarnaast is het weefsel in dat specifieke gebied nogal kwetsbaar en gevoelig voor kleine scheurtjes. Wanneer je anale seks hebt, dan kunnen de bacteriën die zich daar bevinden via de scheurtjes in je bloedbaan terecht komen. Voorkomen is beter…

En een niet geheel onbelangrijke anale seks tip is, dat wanneer je wisselt van vaginaal naar anaal of omgekeerd, dat je ook een nieuw condoom gebruikt. Gebruik geen glijmiddel op oliebasis, want dat kan latex aantasten met een grotere kans op een gescheurd condoom.

Probeer zeker speeltjes

Speeltjes zijn ideaal om op een casual manier de eerste keer anaal te ervaren. Er zijn speciale seksspeeltjes voor anale seks. Je kunt ze herkennen aan de wat toelopende vorm, met een bredere basis. Dat is ook zeker nodig, omdat de anale ingang open is terwijl de vagina gesloten is.

Een speeltje dat niet geschikt is voor anaal, zou ‘worst case’ vast kunnen komen te zitten in je lichaam. Niet iets waarvoor je een afspraak wil maken bij de dokter. Door het uitproberen van een kleine anaalplug, zoals deze kleine prostaat vibrator, kun je zelf bepalen of jij anale seks prettig vindt en of je daarmee verder wil gaan.


Deel:

Plaats een reactie

Andere Blogs

Have Any Question?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Toys Hub direct in je mail.