Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe gebruik je een vibrator? Een ultieme 1-minuutgids voor ongekend genot!

Heeft iemand jou wel eens uitleg gegeven over hoe gebruik je een vibrator kan gebruiken? Waarschijnlijk niet! Gelukkig is het niet ingewikkeld en heeft het product bovendien een aangename leercurve.😉

Er zijn verschillende manieren waarop vibrators kunnen worden gebruikt. Je kunt dus naar hartenlust experimenteren. Dat wil niet zeggen dat er geen tips voor vibrator gebruik zijn. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen om het gebruiken van een vibrator zo veilig, plezierig en lekker mogelijk te maken. Of je de vibrator gebruikt om te masturberen of deze samen met je partner gebruikt: dit moet je weten over het gebruik van vibrators.

hoe werkt een vibrator

Hoe gebruik je een vibrator? Tips en tricks voor optimaal plezier

Vaak wordt gedacht dat vibrators alleen voor vrouwen zijn. Een misverstand. Er zijn namelijk ook genoeg vibrators voor mannen te koop. De vorm van een vibrator voor vrouwen is vooral gericht op stimulatie van de clitoris en g-spot. Een échte mannenvibrator is zo ontworpen dat je de prostaat kunt stimuleren. Iets wat door het getril en de specifieke vorm van de vibrator dan ook zeer goed lukt. Lees hier meer over het stimuleren van de p-spot, de mannelijke g-spot.

Verschillende soorten vibrators

Hoe je een vibrator het beste kunt gebruiken, hangt af van het type vibrator dat je kiest. Er zijn namelijk diverse soorten vibrators verkrijgbaar, elk met hun eigen kenmerken en gebruikswijzen. Als beginner kan de keuze overweldigend lijken, maar met wat handige tips kom je al een heel eind.

Klassieke Vibrator

Iedereen kent deze standaard vibrator wel. Niet heel spannend, gewoon een trillende vibrerende staaf zonder al teveel gedoe of poespas. Meestal hebben deze exemplaren wel verschillende standen waarmee je de intensiteit van de vibraties kunt bepalen.

Luchtdruk vibrator

Steeds populairder worden deze sabbelende en zuigende clitoris seksspeeltjes. Hoe werkt het? De luchtdruk vibrator zorgt voor een vacuüm. Met behulp van pufjes en een zuigend effect wordt de clitoris gestimuleerd. Dat geeft een hele andere sensatie dan de klassieke vibrator.

Clitoris vibrators

Een clitoris vibrator stimuleert … de clitoris. Over het algemeen ziet deze vibrator er hetzelfde uit als de klassieke variant, maar dan met een extra deel speciaal bedoeld voor de clitoris. Hierdoor kan de clit meer worden gestimuleerd dan met een gewone vibrator.

Remote vibrators

Wel eens gehoord van een op afstand bestuurbare vibrator? Je gebruikt deze vibrator door ‘m in te brengen en de vibrator met de afstandsbediening of app te activeren. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ook iemand anders de vibrator laten bedienen. 

Prostaat vibrator

Net als vrouwen hebben ook mannen een soort g-spot. Het is de prostaat, ook wel P-spot genoemd. Stimulatie en massage van de prostaat is voor mannen erg plezierig. Je kunt de prostaat met vingers stimuleren, want de p-spot zit slechts een paar centimeter diep weggestopt in het mannelijke achterste. Maar veel beter gaat dit met een prostaat vibrator. 

Er zijn natuurlijk nog meer verschillende soorten vibrators, maar dit zijn de populairste soorten. Belangrijk bij je keuze is dat je een vibrator gebruikt waar jij je prettig bij voelt. 

Niet alleen vrouwen gebruiken vibrators

Hou rekening met het materiaal

Het materiaal van de vibrator is belangrijk. Het heeft grote invloed op het gevoel dat de vibrator geeft, het soort glijmiddel dat je kunt gebruiken en hoe je de vibrator hygiënisch kunt houden.

Een vibrator van siliconen is daarbij een goede keuze. Het materiaal voelt prettig en natuurlijk aan. Bovendien zijn siliconen niet poreus. Daardoor kun je de vibrator beter schoon houden. 

Lees de handleiding

Lees jij handleidingen? Nee? Zou je zeker wat vaker moeten doen, want ook een vibrator wordt geleverd met gebruiksinstructies. Je vindt er antwoord op de vraag hoe je een vibrator gebruikt. Voordat je ermee gaat spelen, kan het namelijk handig zijn om te weten hoe je ‘m aan en uitzet en hoe je de verschillende standen kiest. 

hoe gebruik je een vibrator

Glijmiddel gebruiken bij een vibrator

Er is niets mis met glijmiddel. Er kunnen namelijk duizend en één reden zijn voor (vaginale) droogheid. Glijmiddel verbetert de gebruikservaring van een vibrator enorm. Een vibrator heeft bewegende delen en een motortje en de vibrator wordt daardoor bij gebruik een beetje warm. Dat kan ervoor zorgen dat je een beetje droger wordt. Ook wanneer je de vibrator niet inbrengt, maar alleen gebruikt bij clitoris stimulatie is glijmiddel prettig. En wanneer je als man een (anale) vibrator gebruikt is glijmiddel helemaal een aanrader.

Wat betreft glijmiddel heb je drie keuzes. Waterbasis, siliconenbasis en oliebasis. Let erop dat je het glijmiddel gebruikt dat geschikt is voor de vibrator. Is het speeltje gemaakt van siliconen, dan gebruik je beter geen glijmiddel op siliconenbasis. Dat tast het materiaal aan. Gebruik je een condoom over je speeltje, neem dan geen glijmiddel op oliebasis, want dat is niet bevorderlijk voor het condoom. Glijmiddel op waterbasis is voor een vibrator dus altijd een goede keuze.

Begin eerst op de langzame stand

De meeste vibrators hebben meerdere standen. Zo kun je de intensiteit van de vibraties verhogen of juist verlagen. Wil je snel naar je hoogtepunt, dan kan het aantrekkelijk lijken om het speeltje op standje maximaal te zetten. Maar geloof ons, de ervaring zal stukken beter zijn wanneer je de intensiteit van de vibrator stapsgewijs opvoert.

Reinigen na gebruik

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar toch wordt het vaak vergeten: schoonmaken van de vibrator. Ook wanneer je de vibrator alleen gebruikt om te masturberen, zul je het moeten reinigen na gebruik. Hoe je een vibrator het beste kunt schoonhouden hangt ervan af wat voor soort het is en van welk materiaal deze is gemaakt.

Doe wat goed voelt

Uiteindelijk gaat het erom dat je zorgt dat je de instructies voor goed gebruik van een vibrator volgt en het speeltje goed schoonhoudt. Verder ben je natuurlijk helemaal vrij om te doen wat je leuk en lekker vindt. Veel plezier met het gebruik van je vibrator.

Trouwens, heb je ons assortiment vibrators al gezien? Vandaag voor 17.00 uur besteld in de webshop, morgen in huis.


Deel:

Plaats een reactie

Andere Blogs

Have Any Question?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

Ontvang 10% korting

Laat je email hieronder achter en ontvang jouw persoonlijke kortingscode voor Toys Hub direct in je mail.